Najbolje igre o zubima za djecu

Najbolje igre o zubima za djecu

Od oblačenja u kauboje ili princeze do pretvaranja prženih krumpirića u kljove morža, roditelji će učiniti gotovo sve kako bi izmamili osmijeh svoje djece (ili dovršili večeru). Dodavanje zabave i humora svakodnevnim rutinama pobudit će njihov interes i pomoći u izbjegavanju kraha – a oralno zdravlje nije iznimka! Isprobajte ove igre i aktivnosti kako biste zabavili i poučili svoje dijete o važnosti pravilnog zdravlja zuba.

Dodajte glazbu trenutku

Glazba sve čini boljim – iskoristite je u svoju korist kada učite svoje dijete kako da pere zube:

Pustite im njihovu omiljenu veselu pjesmu 2 do 3 minute

Pjevajte im njihovu omiljenu pjesmicu za djecu

Ili zajedno smislite personaliziranu pjesmu

Kako god uključili glazbu u njihovu rutinu pranja zuba, učinite svoje dijete sastavnim dijelom izvedbe. Napravite show sa svojim djetetom u ulozi superzvijezde na pozornici! Što se više zabavljaju, to će više željeti prati svoje biserne zubiće.

Jaje-eksperiment

Zabavna činjenica: prepune kalcija, ljuske jaja vrlo su slične zubima. Ovaj mali znanstveni eksperiment koristi tvrdo kuhano jaje kako bi vašem djetetu prikazali kako fluoridi i prehrambene kiseline utječu na zube:

Stavite jedno jaje u sodu, a drugo u vodu na 8 do 13 sati, zatim isperite i opipajte ljuske. Jaje natopljeno sodom trebalo bi biti osjetno mekše od onog u vodi

Učinite isto s drugim tekućinama poput mlijeka, octa i soka od naranče. Kiseline u svim tim mješavinama omekšavaju ljuske (i vaše zube).

Nanesite debele pruge paste za zube na jaje i držite četiri dana. Nakon ispiranja, potopite jaje u sodu preko noći. Vi i vaše dijete primijetit ćete kako su područja s pastom za zube tvrđa od onih bez paste

Društvene igre

Društvene igre pružaju klasičnu zabavu za cijelu obitelj. Stvorite svoju igru o dječjoj znatiželji o oralnom zdravlju slijedeći ove korake:

Prikupite 2 kockice, mjerače vremena u obliku pješčanog sata, kartice, veliki list papira i olovku

Na kartice napišite pitanja i odgovore zanimljivih i manje poznatih dentalnih zanimljivosti

Napravite stazu od kvadrata u obliku dentalne teme (osmijeh, četkica za zube, zubić vila, itd.)

Bacite kocku, pomaknite se do odgovarajućeg polja i odgovorite na pitanje

Ispravno odgovorite na pitanje i nastavite dalje

Igrač koji stane na posljednje polje i točno odgovori na pitanje pobjednik je u igri.

Ostale opcije igara

Ako je vaše dijete starije od četiri godine, neka stavi zubarsku kapu dok pokušava locirati bolni zub krokodila prije nego što ga krokodil uhvati u ovoj zabavnoj i jednostavnoj stolnoj igri.

Pretražite "zubar" na svom uređaju ili u trgovini aplikacija kako biste pronašli razne igre o oralnom zdravlju koje će učiti vaše dijete dok dodiruje zaslon

Angažirajući svoje dijete igrama i aktivnostima, zajedno ćete stvoriti zabavne uspomene i potaknuti ga da preuzme odgovornost za svoje oralno zdravlje – a nije li to san svakog roditelja o zdravlju zuba?

Članci