Odgovorite na 6 pitanja u 2 minute i saznajte koliki je vaš rizik od gubitka cakline.
Započnite sada Često postavljana pitanjaRazvijen u suradnji s Njemačkim društvom za preventivnu stomatologiju.
Ponekad
Redovito
(1-3 puta dnevno)
Često
(do 4x dnevno)
Kada je kisela hrana u dužem kontaktu sa zubima, kao što je: prilikom sisanja kiselih bombona ili čestog pijuckanja npr. sportskih napitaka itd., rizik od erozije zuba je značajno povećan. Međutim, ako primjerice tijekom doručka popijete čašu, slina može bolje neutralizirati kiselinu.
Dišete li više na usta? Odaberite sportski intenzitet koji vama odgovara. Kada vježbate agresivno, češće dišete na usta. Ovo pojačano disanje na usta potiče suha usta i kiselina se više ne može neutralizirati
Da
Ne
Sjajno! Vaš rizik od gubitka cakline je nizak. Nastavite jačati svoju caklinu kako bi vaši zubi u budućnosti bili lijepi i zdravi.
Sjajno! Vaš rizik od gubitka cakline je nizak. Nastavite jačati svoju caklinu kako bi vaši zubi u budućnosti bili lijepi i zdravi.
Imate srednji rizik od gubitka cakline. Pazite na učestalost i trajanje unosa kisele hrane i pića. Posavjetujte se sa svojim doktorom dentalne medicine o stanju vaše cakline!
Oprez. Izloženi ste povećanom riziku od gubitka cakline! Posavjetujte se sa svojim doktorom dentalne medicine što je prije moguće. Zdrava caklina neophodna je za vaše zube, a caklina koja je već izgubljena ne može se obnoviti.
Oprez. Izloženi ste povećanom riziku od gubitka cakline! Posavjetujte se sa svojim doktorom dentalne medicine što je prije moguće. Zdrava caklina neophodna je za vaše zube, a caklina koja je već izgubljena ne može se obnoviti.
Smanjite unos kisele hrane/pića.
Pijte kisela pića samo u vrijeme obroka i izbjegavajte ponovljeno ispijanje pića.
Nakon što jedete kiselu hranu isperite usta vodom ili sredstvom za ispiranje zuba protiv erozije.
Potaknite salivaciju gumama za žvakanje ugodnim za zube kako biste što prije neutralizirali kiselinu u ustima.
Razgovarajte sa svojim doktorom dentalne medicine o stanju svoje cakline!
Ovaj sadržaj nije dostupan jer su kolačići onemogućeni. Da biste pristupili ovom sadržaju, potrebno je omogućiti kolačiće. Molimo kliknite na dugme ispod, omogućite kolačiće i potom osvežite stranicu. Svoje postavke kolačića možete u bilo kom trenutku podesiti pomoću alata za podešavanje kolačića.
© 2025 CP GABA GmbH. Sva prava zadržana.