NAŠA PREDANOST DOBROBITI ŽIVOTINJA

Naša tvrtka posvećena je dobrobiti životinja i radi na danu kada nijedna vlada ili regulator nigdje u svijetu ne zahtijeva testiranje sigurnosti kozmetike na laboratorijskim životinjama

Mi smo globalna tvrtka i pridržavamo se svih regulatornih zahtjeva povezanih s testiranjem na životinjama svugdje gdje poslujemo. Ne provode se ispitivanja na životinjama kako bi se potvrdila sigurnost kozmetike koju prodajemo u Europi, u skladu s EU direktivom koja zabranjuje takve testove.

 

Nažalost, neke vlade i regulatorna tijela i dalje zahtijevaju testove na životinjama gdje ih napredak u alternativama in vitro testiranja, zajedno s već dostupnim podacima o sigurnosti, čini nepotrebnima. To je ono na čemu radimo kako bi promijenili.

 

Već 35 godina naša tvrtka potiče razvoj alternativa testiranja koje su znanstveno valjane i mogu ih prihvatiti regulatori sigurnosti. Mi smo vodeći u promicanju i sudjelovanju u razvoju, validaciji i prihvaćanju alternativnih metoda testiranja bez životinja u cijelom svijetu, ulažući više od milijun dolara godišnje u istraživanje s alternativama bez životinja. Blisko surađujemo sa svjetskim regulatornim agencijama kako bismo ispitali kako se testovi koji nisu na životinjama mogu uključiti u njihove sigurnosne zahtjeve za potrošačke proizvode, a naše su napore prepoznale udruge za etično postupanje sa životinjama. Opcija ne testiranja na životinjama omogućila nam je da proglasimo dobrovoljni moratorij na sva testiranja naših proizvoda za osobnu njegu odraslih na životinjama. Ovaj moratorij je u cijelom svijetu na snazi od 1999. godine.

Također nastavljamo svoju predanost pronalaženju i korištenju alternativnih metoda kroz potporu i sudjelovanje u Europskom partnerstvu za alternativu životinjama (EPAA) i Institutu za in vitro znanost (IIVS). Naša tvrtka aktivno dijeli svoj rad na smanjenju korištenja životinja i razvoju alternativa, tako da ove informacije mogu pomoći drugima u potrazi za načinima za smanjenje upotrebe životinja.

 

Radujemo se danu kada će sve zemlje priznati alternativne metode i sve potrebne studije o sigurnosti kozmetičkih proizvoda moći će se provesti bez upotrebe životinja. Nastavit ćemo raditi da taj dan dođe što prije.

 

Za detaljnije informacije o ovoj važnoj temi, nadamo se da ćete posjetiti našu stranicu “Održivost” na našoj web stranici www.colgatepalmolive.com.